Scratch Fps Sistemi Nasıl Yapılır ?

-FPS Frame Per Second/Saniyelik Görüntü Sayısı” kısaca tanımlayacak olursak tek saniyede ekrana aktarılan kare demektir. Bir bilgisayar oyununda oyuncu için en önemli özellik ses, görüntü ve hızdır. Ses daha çok bilgisayarın sahip olduğu ses sistemine bağlı iken görüntü ve hız bilgisayarın sahip olduğu ana donanım birimlerine bağlıdır. İşte bilgisayarın işlemci, ram ve ekran kartı performansınızı ölçen birime FPS (Frame Per Second/Saniyedeki Kare Sayısı) denir.



Merhabalar ilk olarak bu kod bloklarımızı koyuyoruz.





*Şimdi yeni bir değişken oluşturuyoruz bu değişkenimizin ismi Counter olacak 2. si ise Fps olacak.Burada sadece fps gözügeceği için resimdeki gibi yapın.





*Böyle görünecek şuan.altına 0 saniye bekle bloğunu koyuyoruz.





*Şimdi bu aşamamız biraz uğraştırıcı eğer ise bloğumuzu koyuyoruz sonra operatörler kısmını girip büyüktür bloğunu alıyoruz sonra ilk kısmına algılama kısmına girip zamanlayıcıyı alıp  ilk kısma atıyoruz  2. kısma 2 yazıyoruz. Sonra içine operatörlere tekrardan girip Zamanlayıcı Sıfırla bloğumuzu alıyoruz.sonra değişkenler kısmından FPS değişkenini alıp Fps i Counter yap yapacağız.Son olarak Counteri 0 yap yapıyoruz.







Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

arduino ile servo kullanımı

Elektronik Devre Elemanları

Python Çalışan Kod Örnekleri